Kontakt med en advokat

Att få tag i en advokat är relativit enkelt. I Sverige finns det 4442 advokater, varav 3 971 aktiva advokater idag. Vanligaste sättet att komma i kontakt med en advokat är om familjen har någon såkallad famileadvokat som hjälper familjen med beslut och eventuella köp. Om familjen inte har någon sådan kontakt är det vanligt att man frågar sina vänner och affärskontakter om de har tillgång till någon advokat med positiva erfarenheter ifrån.

Om fallet skullle vara så att varken familjen, kontakter eller vänner har någon advokat att rekommendera så erhåller Advokatsamfundet en detaljerad sökfunktion över landets alla olika advokater. Med hjälp utav den här sökfunktionen kan du söka efter Advokater, EU-advokater, konsulter och biträdande jurister. Du kan även välja verksamhetsinriktning så du kan hitta en advokat som är expert just inom det området du vill ha hjälp med. Gula sidorna i telefonkatalogen erbjuder även en möjlighet att knyta kontakt med advokater.

Du bör ta kontakt med en advokat så fort du känner minsta oklarheter inom den juridiska rätten. Att prata med någon juridisk sakkunnig kan hjälpa otroligt mycket. Kontakt med advokat bör ske när du känner att en rådgivare eller en samtalspartner i juridiska och rättsliga frågor skulle behövas. Det kan vara frågor som ekonomiska konsekvenser, skilsmässa, arvfrågor, försäljning av t.e.x fast egendom, polisutredningar, bostads- och fastighetsfrågor och självklart i ärenden där du blir stämd eller vill stämma någon.

Att inte ta kontakt med en advokat utan att vänta tills frågan har blivit en konflikt är onödigt. Ju snabbare du får kontakt med en advokat desto bättre ökar dina chanser att frågor som har blivit problem kan redas ut och eventuella förhandlingar kan ske. Att en person väljer att representera sig själv är inget ovanligt, men heller inte ovanligt att det finstilta är svårt att finna och ännu svårare att tolka för en person utan juridisk utbildning.

Kommentarer inaktiverade.